Der er 18.600 beskæftigede i Østrigs landbrugssektor. Inden for landbruget er der 9.300 beskæftigede, inden for gartnerisektoren er der 4.000. ansatte, og inden for skovbrug er der 5.300 ansatte. Af de 18.600 arbejdstagere i landbruget er 9.500 ansat på fuld tid og 9.100 ansatte på deltid (heraf 2.500 østrigere og 6.600 fra andre EU-lande som det tidligere Jugoslavien, Tjekkiet, Polen og Tyrkiet). I landbrugssektoren er der ca. 3.000 arbejdsløse.
Beskæftigelse - Sammenligninger mellem lande
I Østrigs landbrugssektor indgås kollektive overenskomster (skovbrug, gartneri og landbrug) på forbunds- og delstatsniveau mellem fagforeninger og arbejdsgiverorganisationer. Det er ligeledes muligt at indgå overenskomstaftaler på virksomhedsniveau. Løbetiden for disse overenskomster er normalt et år.
Arbejdsgiverløn: 6,85 €/h (17,2 % socialforsikringsbidrag af arbejdstagerens løn; 20,6 % socialforsikringsbidrag for arbejdsgiveren)
Fra arbejdstagerens løn trækkes der ud over disse socialforsikringsbidrag yderligere 0,75 % til landarbejderkammeret og fra arbejdsgiverne yderligere 1,53 % til den såkaldte medarbejderomsorg.
Den skattepligtige del af lønnen andrager 24,18 % af arbejdstagerens bruttoløn.
For den samlede republik gælder landarbejderloven som principiel lov, som i den nye lovgivning om foranstaltning heraf underinddeles i ni forskellige love om landarbejde; denne indeholder flere særbestemmelser. Den kollektive overenskomstsret gælder for alle arbejdsgivere i en branche, og dermed gælder overenskomstaftalerne også for alle arbejdstagere. Overenskomstaftalerne opfyldes til punkt og prikke. (Der indgås overenskomster på både føderalt og delstatsniveau).
Der udbetales julepenge og feriepenge i form af en ekstra månedsløn.
Løn og arbejdsomkostninger - Sammenligninger mellem lande
Der er en 40-timers arbejdsuge i landbrugssektoren, som iht. de kollektive overenskomster kan gøres mere fleksible. (fra 32 til 48). Ved overtid udbetales tillæg på hhv. 50 og 100 % (arbejde på søn- og helligdage). 2080 timers effektivt arbejde om året.
Arbejdstid - Sammenligninger mellem lande
Det er aftalt, at der er 30 feriedage om året ved en 5-dages arbejdsuge. Der er 14 lovbestemte fridage med løn.
Ferie og betalte fridage - Sammenligninger mellem lande
Der er en lovbestemt pensionskasse, en sygekasse og tillægspensioner gennem en ulykkesforsikring.
Dødsulykker inden for landbrugssektoren sker fortrinsvist ved mindre bønder og i et mindre omfang også ved lønmodtagerne inden for denne sektor.
Det er bestemt ved lov, at der skal være en sikkerhedsansvarlig tillidsmand i virksomhederne, i de større virksomheder skal der ydermere være en driftslæge. Medarbejdere med et tillidshverv har funktionærstatus i den generelle ulykkesforsikringsanstalt.
Arbejdsmiljø og sundhedsbeskyttelse - Sammenligninger mellem lande
Omkring 4.000 af de beskæftigede er organiseret i fagforeningen, hvilket svarer til en organiseringsgrad på 30 %.
Inden for landbruget er der 40 samarbejdsudvalg; der kan oprettes samarbejdsudvalg i virksomheder med over 5 beskæftigede. Organisationsgraden aftager let.
Fagbevægelsens indflydelse - Sammenligninger mellem lande
I Østrig er der ingen lovbestemt mindsteløn (se tabel).
Minimumstandarder - Sammenligninger mellem lande
I Østrig er det et omfattende deltagelsessystem for arbejdsmarkedets partnere. Inden for landbruget er der også landarbejderkamre. Deltagelsen iht. EU-programmer varetages i reglen af paraplyorganisationen ÖGB. Regeringen spørger arbejdsmarkedets parter til råds ved lovforslag og temaer, der vedrører disse.
Fagbevægelsens deltagelsesgrad - Sammenligninger mellem lande